Un Dumnezeu iubitor ar trimite atatia oameni in iad
by Rich Deem

Introduction

Ateii afirma ca crestinismul nu poate fi adevarat deoarece un Dumnezeu iubitor,1 nu ar trimite miliarde de oameni in iad.2 Desi la prima vedere pare o afirmatie logica, acesti oameni, pornesc de la cateva presupuneri care nu sunt adevarate pentru Dumnezeul Bibliei.

Adevarata dragoste nu este permisiva

Prima presupunere falsa este ca dragostea ingaduie ca persoana care este obiectul ei, sa se poarte oricum isi doreste. Insa acest tip de dragoste permisiva nu este dragoste. Daca dumneavoastra ati permite astfel de manifestari copiilor dumneavoastra, ei ar deveni niste persoane rasfatate si egoise, incapabile de a iubi alte persoane. Dumnezeii permisi, prinsi in propriile lor intrigi, care permit oamenilor sa faca orice doresc fara a suporta consecintele actelor lor, pot fi gasiti in religiile pagane. Dumnezeu biblic vrea ca noi sa Il iubim si sa ne iubim aproapele, mai presus de orice.3

Legile morale date de Dumnezeu au un scop

Dumnezeul care a creat universul este evident un Dumnezeu al ordinii. Legile care guverneaza universul fizic sunt atat de exacte incat putem calcula pozitia viitoare a stelelor, planetelor si galaxiilor cu milioane de ani inainte. Ne-ar oferi un Dumnezeu, capabil de o asemenea exactitate, legi morale care sa fie intamplatoare sau schimbatoare? Nu pare posibil si nu este compatibil cu Creatorul pe care Il vedem oglindit in realitatea creatiei. Asadar, legile morale bine definite sunt in concordanta cu Dumnezeul creator. Biblia ne confirma si ea, acest lucru. In concluzie, principalul scop al acestor legi morale este de a ne invata ceea ce Dumnezeu ne cere, pentru a intra in imparatia Sa.4 Aceste legi ne ingaduie sa convietuim pe acest pamant, fara a ne face rau unii altora. De fapt, daca noi am indeplini perfect toate aceste legi morale, am trai in armonie perfecta.

Liberul arbitru ne permite sa il respingem pe Dumnezeu

Dumnezeu ne-a creat ca fiinte spirituale pentru a Isi exprima dragostea, iar aceste fiinte au liber arbitru pentru a-Si putea exprima aceasta dragoste. Bineinteles, liber arbitru permite fiintelor create sa Il respinga pe Dumnezeu si planurile Sale. Din pacate, majoritatea oamenilor nu accepta regulile stabilite de Dumnezeu si nu doresc sa traiasca in acord cu ele. Majoritatea oamenilor isi doresc sa isi traiasca viata dupa cum cred de cuviinta, fara ca Dumnezeu sa se amestece. Cumva, ei simt ca Dumnezeu ii va primi in imparatia Sa, doar pentru ca ei s-au purtat la fel de bine, sau chiar mai bine, decat ceilalti oameni de pe pamant. Singura problema cu acest rationament, este ca Dumnezeu nu acorda note. Toti cei ce intra in imparatia Sa trebuie sa fie sfinti, deoarece nici un pacat nu este ingaduit in prezenta lui Dumnezeu. Asta inseamna ca oamenii trebuie sa fie dispusi sa isi supuna voia, voii lui Dumnezeu, pentru a putea intra in rai. Bineinteles, ca toti oamenii sunt pacatosi si nu indeplinesc cerintele Lui. De aceea, Dumnezeu ne-a oferit sansa stergerii pacatelor si de schimbare complete a vietii noastre pacatoase. Acest lucru este posibil prin jertfirea Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos. Isus a primit pedeapsa pe care noi o meritam si ne-a oferit recompensa pe care nu o meritam, viata vesnica. Prin acceptarea lui Isus ca Domn si Mantuitor, toate pacatele noastre sunt iertate, si Isus lucreaza pentru a ne conforma imaginii Sale ( daca Ii permitem acest lucru ).

Oamenii aleg iadul in locul ascultarii de Dumnezeu

De ce nu ne-a creat Dumnezeu perfecti pe toti, pentru a intra in rai? Ar fi chiar crud din partea lui Dumnezeu sa faca asta, din moment ce multi oameni prefera iadul in locul alternativei (ascultarea de Dumnezeu). Oamenilor le place sa traiasca in pacat si nu dea socoteala nimanui. Ei stiu ca daca il accepta pe Isus ca Domn si Mantuitor, va fi necesar sa isi schimbe vietile si ca va trebui sa renunte la o parte din independenta.

Concluzie Top of page

In zilele noastre, exista mai multe dovezi in favoarea existentei lui Dumnezeu decat au fost vreodata in trecut. Multe dintre acestea vor fi prezentate pe acest blog. In plus, in toata lumea este propovaduita Evanghelia ( Vestea Buna ) si mantuirea pe care Isus o ofera in dar. Desi acest dar este "gratis", te va costa pacatul tau, egoismul si mandria. Din moment ce nici una din aceste trasaturi nu este permisa in rai, cei care insista in a le pastra nu pot intra in rai, si trebuie vor trebui sa traiasca departe de Dumnezeu, intr-un loc numit iad. Asadar, toti cei ce merg in iad o fac in mod voluntar, preferand iadul unei vieti traite in ascultare de Dumnezeul drept si sfant.

Putem spune :"Iadul e dovada respectului şi dragostei din partea lui Dumnezeu pentru om. Daca nu L-ai vrut īn viaţa asta, de ce să te oblige să stai o veşnicie alături de El īn cer?"

Tradus de CrestinulReferinte Top of page

 1. Psa 13:5 Eu am īncredere īn bunătătea Ta, sīnt cu inima veselă, din pricina mīntuirii Tale
  Ioan 3:16 Fiindcă atīt de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede īn El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
  1 Ioan 4:16 Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămīne īn dragoste, rămīne īn Dumnezeu, şi Dumnezeu rămīne īn el.
 2. Matei 10:28 Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar cari nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Celce poate să piardă şi sufletul şi trupul īn gheenă.
  Matei 23:33 Şerpi, pui de năpīrci! Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?
  Rev 20:15 Oricine n'a fost găsit scris īn cartea vieţii, a fost aruncat īn iazul de foc.
 3. Matei 22:36 "Īnvăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?"
  Matei 22:37 Isus i-a răspuns: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău."
  Matei 22:38 "Aceasta este cea dintāi, şi cea mai mare poruncă.
  Matei 22:39 Iar a doua, asemenea ei, este: ,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine īnsuţi.'
  Matei 22:40 Īn aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii."
 4. Psa 35:24 Judecă-mă după dreptatea Ta, Doamne, Dumnezeul meu, ca să nu se bucure ei de mine!
  Psa 50:6 Atunci cerurile vor vesti dreptatea Lui, căci Dumnezeu este cel ce judecă.
  Psa 71:19 Dreptatea Ta, Dumnezeule, ajunge pīnă la cer; Tu ai săvīrşit lucruri mari: Dumnezeule, cine este ca Tine?
  Isa 5:16 Dar Domnul oştirilor va fi īnălţat prin judecată, şi Dumnezeul cel sfīnt va fi sfinţit prin dreptate.

http://www.godandscience.org/apologetics/hell-ro.html
Ultima modificare 8 martie 2005

 

Rich's Blog